Gőzfürdő a szépségért

Írta: E. B. Semmel.

A gőzfürdő szinte egyidős az emberi civilizációval. Jótékony hatásait évezredekkel ezelőtt felismerték és alkalmazzák napjainkban is. Egy kiadós relaxáló, szépítő kúrát érdemes hát kiegészíteni egy alapos gőzöléssel.

Lazító, a vérkeringést kímélő, és egészséges, nem is csoda, hogy már az ókorban is gőzfürdőkbe jártak izzadni az emberek. Először Görögországban, később Rómában, ahol a Caldarium (hagyományos római típusú fürdőhelyiség) állandó eleme volt a fürdőkultúrának.
Rómától keletre találunk még gőzfürdőket, - ahol távolabbi népcsoportok fürdőztek - a legnépszerűbbek ezek között a török hamam és az orosz banja fürdők. A gőzfürdőben a hőmérséklet 40- és 50 °C között uralkodik, a levegő páratartalma, ellentétben a száraz szaunáéval, nagyon magas, kb. 100 százalék körüli.

A közkedvelt gőzfürdőzés nagyon is egészséges. A meleg és a nedvesség ellazítja az izmokat, és a viszonylag alacsony hőmérsékletnek köszönhetően, a keringést sem terheli.

Szépítő gőzfürdő

Alapos zuhanyzás és erőteljes gőzfürdő

Az egyszerű, és hatásos tulajdonsága a zuhanyzásnak a szervezet belső működésére is hatással van. A manapság kapható, formatervezett és használati értékét tekintve is kimagasló, trópusi esők ihlette tányérzuhanyok nemcsak a napi tisztálkodásról gondoskodnak. A kellemesen meleg vízből kicsapódó pára a gőzfürdők hatását idézi. A valóban luxus minőségű zuhanypanelek és kabinok azonban ennél lényegesen többet tudnak. Segítségükkel akár házi gőzfürdővé is alakíthatjuk a zuhanykabint.

Gőzkabin

Először is a gőzfürdőnél a különleges ellazuláshoz a kezelő felületet aktivizáljuk. Egyszer kell bekapcsolni és a klíma már erőteljesen 42°C-ról 50°C-ra emelkedik, 100 százalékos levegő nedvességtartalom esetén. A gőzzel való kikapcsolódás eltarthat 20 percig, ez az időpont előre beállítható.

Gőzfürdő otthon

A hangulatot fokozhatjuk, és a relaxációt segíthetjük olyan kiegészítőkkel, mint a különböző világító elemek beszerelése. A mennyezetre erősíthető világítószalaggal vagy csíkkal hangulatossá és teljessé tehetjük a kikapcsolódást.

Wellness
Fitnesz
Szépség
Egészség