LaStone, a kövek kíméletes hatása

A LaStone masszázs a mély ellazulás ígéretével kecsegtet a meleg és hideg köveken, kényeztető masszázsokon, valamint csábító illatokon keresztül. Itthon is egyre több stressztől gyötört ember bízza rá magát a LaStone-terápiára a belső nyugalom keresése céljából.

Ősi terápia

LaStone eredete egészen Mary Nelson-Hanningan-ig Arizona-ba (USA) nyúlik vissza, aki az 1990-es években fejlesztette ki ezt a terápiát, mely a hopi indiánoktól származik.

Származása a legtöbb természetes terápiához hasonlóan a régi időkhöz nyúlik vissza, már több ezer évvel ezelőtt, a kínai orvoslást megelőzve találták fel, éppúgy, mint a csendes-óceáni térségben pl.: Hawaiit, vagy a széles körben említett indián őslakosokat az amerikai kontinensen.

A LaStone fogalma egybefonódik ezzel a nagy terjedelmű tradícióval is. Nyelvileg „stone” az angol szó követ jelent, a nemzetközileg használt Hawaii-i LavaGestein szóra vonatkozik. A „La” ezzel ellentétben egy tibeti szóval egyezik meg, ami az életenergiára utal.

A LaStone terápiához használt kő

A kövek ereje

A LaStone-terápiánál szabály szerint 54 fekete bazalt és 18 fehér márványkő használatos. A fekete vulkanikus eredetű kövek 60°C-ra felmelegednek, és megfelelő nagyságban a test energiacentrumaira szétterítik őket. A kövek részben statikusan fekszenek, különösen a neuralgikus pontokon, részben pedig aktívan masszíroznak velük: a kisebb arcterületeken, nagyobb testtájakon. Az egészen kicsi sima köveket az ujjak, lábujjak közé csíptetik.

Ellentétben a sötét bazaltkövekkel, - melyek által a melegséget elég hosszan tárolni tudjuk – a fehér márványkövek hűvösek (ezek mínusz 10°C-on tarthatók), és egy energetikai ellenpólust képeznek.

Kövek a LaStone masszázshoz

Így történik a LaStone masszázs

A LaStone-terápia előkészítéséhez speciális illóolajokkal kell bedörzsölni a testet és végül energetikailag kiemelkedő pontokon, mint a fej, a kezek, has, hát, lábak, kövekkel terítjük be.

A szakszerű elosztás, a bazaltkövek melegsége egy rendkívül gyors és mély kikapcsolódást tesz lehetővé, s egyúttal a test kíméletesen stimulálódik – hasonlóan a Kneipp-terápiánál – az ellentétes ingeren keresztül a hűvös márványkövek által.

A masszázsnál további kövek használatosak a közvetlen kezelésnél, melyeknél a sok masszázsolaj csúszását használjuk fel.

Alapvetően lassabb, de nyomással mélyebb mozgásokkal dolgoznak, s ezzel a meleg az izmokhoz tud férkőzni. A sajátosan helyi problémák, mint a feszültség keletkezése, két kő használatát veszi igénybe. Az elsőt a kezelendő testrészre kell helyezni, majd az elsőt a másodikkal ütögetjük, így az átadott rezgések még mélyen fekvő izomgörcsöket is oldanak és csillapítják a fájdalmat.

Masszázs kövekkel

Mialatt a masszázs, az egész testre való felhasználása kb. 70-90 percig tart, addig a lehűtött, sötét, és a felmelegedett, fehér kövek folytonosan kicserélődnek, ahhoz hogy a termikus ingert egyenesen átvegyék.

Masszázs és kikapcsolódás

A kellemes átmenet melegtől a hidegig, az illatozó olajokon és a lágy zenén keresztül egy relaxációs élményt jelent. A belső egyensúly elérése ismétlést követel, így a teljes ellazulást és az öngyógyító folyamatok aktivizálását teszi lehetővé.

A LaStone masszázs egy mélyebb, élvezettel telibb élmény testileg-lelkileg, mint egy átlagos gyógymasszázs.

Wellness
Fitnesz
Szépség
Egészség