EXKLUZÍV fürdőszoba-álom a GŐZKABIN

Írta: E. B. Semmel.

A megfelelő arányú kombinációja a víznek, gőznek, aromáknak, színeknek, és a zenének, ezzel mind az öt érzékünket kényezteti. Elmondhatjuk, hogy az "ifjúság forrása" a testnek és a léleknek egyaránt.

A gőz nyugtató és gyógyító hatása évezredek óta az orvostudomány része. Napjainkban, az öt elem (fázis) alapelméletű kínai orvoslásnál, a japán Jin Shin Jyutsu életenergia testben harmonizálásánál és a római-bizánci fürdőszoba-kultúránál kapott kiemelkedő szerepet, mint gyógyászati "csodaszer".

A gőzfürdő forró- vízgőzterápia formájában bizonyítottan rendkívül jótékony hatással van a testre, lélekre és a pszichére egyaránt. Kiváló módszer, különböző eredetű feszültségek és a stressz minden fajtájának oldására. Pozitív hatásai messze túlmutatnak a szubjektív és pszichológiai jólléti érzékelésen, hiszen rég köztudott, hogy az egész szervezetet karbantartja.

A meleg hatására az erek tágulnak, ami magától értetődően javítja a véráramlást, alacsonyabb vérnyomást, és a szív és keringési rendszer általános erőteljeségét eredményezi. A gőz nedvességtartalma, segítséget nyújt a légutaknak.  A csillók kitisztítják a jól átnedvesedett, már vérbő nyálkahártyát, mely a megfázás során megvastagszik. A nyálka felszakadozik, és gyorsabban megszabadulunk a nátha kellemetlen tüneteitől.
Ezen kívül az immunrendszer védekező mechanizmusai is felerősödnek. A bőr pórusai kitágulnak, melynek következménye a sejtregeneratív folyamatok felgyorsulása. Egészségesebb arcszín, és összességében egy rugalmas, puha, feszes bőr az eredmény.
A gőz által serkentett vérkeringés optimalizálja a sejtek oxigénellátottságát. A helyi fájdalmat is csillapítani tudja, mely által a gyógyítás folyamatát gyorsíthatja.
A test szabályozott túlfűtése olyan, mint egy mesterséges láz; méregteleníti a szervezetet felesleges méreganyagaitól ( pl. nikotin, alkohol ).
Emellett a stressz hormonok csökkennek, a szerotonin szint megemelkedik, ami pihentető, egészséges alvást biztosít.

Dampfkabine zu Hause

A kombinált aromaterápiás gőzfürdőnek van a legkedvezőbb hatása a jó közérzetre. A növényi illóolajos esszenciák jelentősen csökkentik a stresszt, és a feszültséget, újjáélesztik a testet, összességében: revitalizálnak.

A citromfű nyugtató hatású, a rozmaring aktivitást serkentő, míg a zsálya, fertőtlenítő hatással rendelkezik. A kívánt hatás elérése érdekében akár kombinálhatjuk az illatokat.

Egy másik ajánlott terápia, a „színterápia”, mely szintén testi –lelki állapotunkat harmonizálja.
A színek nemcsak kellemes hangulatot teremtenek, hanem serkentik az anyagcserét, befolyásolják a vegetatív és központi idegrendszer működését is.

Dampfkabine zu Hause

Minden színnek megvan a maga hullámhossza és frekvenciája, ez a rezgés befolyásolja testünkben a sejtek aktivitását. Ennek eredményeként jön létre egyes szerveknél a serkentő (aktivizáló) vagy a visszafogó (retardáló) hatás. Testi-lelki állapotunkra pozitív hatást gyakorolnak.

A tökéletes élményhez a zene is hozzátartozik. A zene ugyanúgy hat a pszichére, mint ahogyan a testre; a szívverés és a légzés automatikusan alkalmazkodik az aktuális ritmushoz. Ez attól függ, milyen hangulatú zenét hallgatunk. Ha szomorút, akkor a szívverésünk lelassul, ha eufórikus hangulatút, akkor endorfin szabadul fel a szervezetben, míg a serkentő, frissítő ritmus az adrenalin szintet emeli meg.
A zene hozzásegít a meleg vízzel, fényekkel, illatokkal egy mélyebb, teljesebb ellazulás eléréséhez.
Mindenekelőtt fantasztikus előnye a gőzfürdőnek, hogy már saját otthonunkban is elérhető. Még egy nagyon kicsi fürdőszoba sem lehet akadálya egy mini-oázis berendezésének.

Dampfbad

Már a boltokban is lehet kapni egyszemélyes kabinmodelleket beépített zuhannyal, ami alig nagyobb, mint egy hagyományos zuhanykabin. Egy négyzetméter alapterület is elegendő hozzá, sarokban is elfér.
A gőzkabint az összecsukható ülés egy mozdulattal gőzzuhannyá varázsolja.

A gőzfürdők részben nemes anyagokból is készülnek, s különböző méretben és kiszerelésben kaphatóak.

Speciális zuhannyal; pl. aromát bocsátnak ki, vagy a zuhany használatát színhatások követik, sőt, zeneberendezéssel is kombinálható már.

Ha bővíteni szeretnénk, utólag bármikor beszerezhetjük a kiegészítőt hozzá.

Luxus Dampfkabine

HOZD LÉTRE TE IS A SAJÁT OTTHONODBAN AZ ÖTCSILLAGOS WELLNESS-SZENTÉLYEDET!

Wellness
Fitnesz
Szépség
Egészség